Fogorvos Budapest - Fogászat Budapest - Fogorvosi ügyelet Budapest

Weblinktár - ahol összegyűjtjük Önnek Budapest fogorvosait

Fogászati hírek

Magyarország Európa fogászati központja

 

 

Miután egy hazájában több, mint egy éve várólistán lévő brit állampolgár Franciaországban operáltatta meg magát, biztosítója megtagadta a szomszédos országban kifizetett 5800 eurós számla visszatérítését. Annak ellenére, hogy külföldi gyógykezeléshez egyelőre még elengedhetetlen a hazai biztosító előzetes engedélye, a beteg keresetét követően - a határ menti kezelések jogának szellemében - az Európai Bíróság kötelezte a biztosítót a külföldi egészségügyi költségek visszatérítésére.

A meglepő döntés következményeként az Európai Bizottság az egészségügyi ellátások közösségi keretben való megoldását fontolgatja, amelynek elsődleges gyakorlati eredménye a határ menti térségek kielégítőbb egészségügyi ellátása lenne: például egy határ menti francia faluban élő uniós állampolgár látogathatná a bármelyik francia kórháznál hozzá közelebb található német kórházakat.

A Libération beszámolója szerint a betegek már most is gyakran vesznek igénybe külföldi gyógykezelést, mégpedig két okból: a rövidebb várakozás mellett azért, mert máshol jóval olcsóbban juthatnak az országuk egészségügyi rendszerének megfelelő szintű ellátáshoz.

Európában Magyarország számít a fogászati központnak: az osztrák határ mentén 1400 fogorvos praktizál. Az 50 ezer lakosú Sopronnak húsz fogorvos bőven elég lenne, de a városban jelenleg 400-an dolgoznak. A határ menti város mellett Budapest is fogászati központnak számít. Elsősorban osztrák, német, holland, belga és francia pácienseket is kezelnek. A külföldiek pihenéssel egybekötött hotel-kezelés-kirándulás csomagot rendelhetnek meg interneten.

A fogászati ellátás Magyarországon kiváló minőségű, ráadásul hatvan százalékkal olcsóbb, mint Franciaországban - írta magyar fogorvosokra hivatkozva a Libération.

 

Regenerálja a fogakat az ultrahang

 

Sportolás vagy baleset következtében letört fogak pótlására alkalmas a kanadai mérnökök által kifejlesztett ultrahangos berendezés.

A fizikoterapeuták gyakran alkalmazzák az ultrahangot, hogy meggyorsítsák a csonttörések gyógyulását, ám e jelenség oka mindmáig ismeretlen. Feltételezések szerint az ultrahang gyorsított ütemű szaporodásra ösztönzi a csontszövet sejtjeit - olvasható a MedNovosztyi című, egészségügyi témákra szakosodott hírportálon.

Jie Chen és Ying Tsui, az Albertai Egyetem mérnökei azután kezdtek a kérdéssel foglalkozni, hogy Tarik El-Bialy kollégájuknak ultrahang segítségével a nyulak sérült állkapcsát és fogait sikerült regenerálni

A mérnökök által konstruált ultrahangos készülék leginkább egy fogkapocsra hasonlít, amelyet az egészséges fogak valamelyikére erősítenek fel. A készülékben 20 kilohertzes frekvencián rezgő piezokristály generálja az ultrahangot. A berendezés hatását több hónap alatt fejti ki abban az esetben, ha a sérült fognak megmaradtak a gyökerei.


Forrás:

www.hvg.hu


 

Fizetett Hirdetések - BudapestFogorvosi rendelők statisztika

Tartalom találatai : 58808

Ki olvas minket

Oldalainkat 3 vendég böngészi